Ami étel az egyiknek, az méreg a másiknak,
ami elbűvölő és izgató az egyiknek,
az veszedelmes csapda a másiknak.
(Benjamin Hoff)
Ez az idézet foglalja össze legjobban,hogy miért is fontos egy dietetikus a közétkeztetésben, azon belül a kórházi étkeztetésben. A betegek sokszor nem is tudják, hogy bármelyik intézményben látják el őket az étkezésüket szakembergárda felügyeli. "Divat" nálunk a kórházi kosztot utálni. Büszke vagyok rá, hogy nálunk a betegek elégedetten távoznak. Jóízű, tápláló ételeket tálalunk. Étkezési- életvezetési tanácsokkal látjuk el őket. Ami folyamatosan problémát jelent, az a mennyiség. Sajnos honfitársaink évszázadok óta a nagy lakomák, bőséges étkezések megszállotjai. A betegek nehezen hiszik el,hogy az otthoni étel töredéke elég az életbenmaradáshoz. Túlsúllyal küzdenek, ehhez társulnak a különböző - nagyrészt a helytelen táplálkozási szokásokból és a mozgásszegény életmódból adódó- betegségek: cukorbetegség, szív- érrendszeri bajok, köszvény, mégis nehezen vehetők rá a változtatásra.